Zakochałam się w nim od pierwszego wejrzenia a jak zrobiłam, to też od pierwszego kęsa!
Jest bardzo prosty, bardzo pyszny a to co widać poniżej, to nasz wczorajszy obiad:)
Polecam:)
A teraz jak to zrobić:)
Potrzebujemy:
Pęczek szparagów
Makaron
2 żółtka
1/4 szklanki śmietany
5-6 plastrów szynki, w zależności od upodobań smakowych
sól, pieprz
parmezan
Szparagi obieramy, kroimy na małe plasterki
Makaron gotujemy, pod koniec wsypujemy do niego szparagi i razem gotujemy, aż szparagi zmiękną.
Odlewamy 1/3 wody z makaronu i zostawiamy na później.
Resztę odcedzamy.
Na patelni podsmażamy szynkę pokrojoną w plasterki.
Wrzucamy do niej makaron ze szparagami, zalewamy pozostawioną wodą z gotowania i mieszamy.
2 żółtka mieszamy ze śmietaną
Makaron zestawiamy z "ognia" i zalewamy jajkiem ze śmietaną. Inaczej jajko by się ścięło.
Mieszamy, nakładamy na talerze i jemy!:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz